Aveti nevoie de traducator spaniola romana calificat?

      Biroul nostru de traduceri va pune la dispozitie un traducator spaniola romana autorizat de Ministerul Justitiei.

     Oferim traduceri de calitate, punand pe primul loc satisfactia clientilor. 

     Traducerile realizate sunt atat din/in spaniola cat si din/in alte 26 de limbi.

     Puteti apela la noi pentru ca textele dumneavoastra, actele de studiu, documentele sa fie preluate si prelucrate de catre un traducator spaniola romana specializat in orice domeniu.

     Pe langa serviciile prestate de un traducator spaniola romana autorizat, echipa noastra va pune de asemenea  la dispozitie cei mai buni interpreti spaniola potriviti pentru orice tip de conferinta.

     Nu ezitati sa ne contactati!

     Spaniola este cunoscuta drept una dintre cele mai vorbite limbi de pe Glob, este mai vorbita chiar decat engleza. Acest fapt se datoreaza numarului mare de vorbitori nativi raspanditi pe patru continente. Se estimeaza ca numarul de hispanofoni este de 380 de milioane.

     Spaniola este vorbita si in America, dar prezinta trasaturi proprii, asa cum este si firesc. Pe langa spaniola actuala asa cum o putem auzi noi la televizor, mai exista si spaniola iudaica vorbita de o serie de comunitati evreiesti de pe linia Mediteranei numita sefarda. Spaniola, desi latina in esenta, include o serie de influente ale popoarelor nomade care au populat temporar Peninsula Iberica. Influenta araba nu este de neglijat daca ne gandim ca in sudul Peninsulei dominatia araba dureaza din secolul al VII-lea pana in secolul al X-lea. In tot acest timp limba araba este limba culturii si administratiei.

    Aceasta realitate nu ii impiedica pe locuitorii crestini sa continue sa foloseasca propriile dialecte romanice cu forme arhaizante in care s-au asimilat si elemente arabe. Variantele respective sunt cunoscute sub numele de mozarabe iar marturiile care au ramas de pe urma lor sunt poeziile din secolele al XI-lea- XII-lea numite jarchas. Acestea fac dovada unei limbi aflate la granita dintre araba si andaluza. Castiliana, care mai tarziu va evolua in spaniola pe care o stim astazi, castiga treptat teren si dupa Reconquista se va extinde si in sudul Peninsulei. Pe langa ea mai supravietuiesc catalana, galiciana si basca-limba pre-latina- pana in ziua de astazi.